مـیــثــم جــعـــفری

ارشد زبان و ادبیات فارسی ،شاعر و ترانه سرا

مـیــثــم جــعـــفری

ارشد زبان و ادبیات فارسی ،شاعر و ترانه سرا

در باره بروجرد


بروجرد شهری است که به "زادگاه فرزانگان" و "شهر فرهنگ و اندیشه" شهرت یافته است و دارای سابقه فرهنگی طولانی است. با وجود گذشت بیش از 80 سال از گشایش نخستین دانشگاه ایران و علیرغم وجود نزدیک به 150 دانشگاه و موسسه آموزش عالی دولتی در کشور، و نیز به رغم تاسیس دانشکده ها و دانشگاههای وابسته به وزارتخانه های علوم و بهداشت در بسیاری از شهرهای کوچکتر، متاسفانه به دلایل نامعلومی هیچگاه بروجردی ها شاهد گشایش یک دانشگاه دولتی در این شهر نبوده اند و این خواسته همواره در صدر درخواستهای مردم این شهر از دولتمردان پس از انقلاب قرار داشته است. استعداد تحصیلی بالای دانش آموزان و اشتیاق خانواده های بروجردی به فراگیری دانش باعث شده تا در سالهای گذشته دانش آموزان بروجردی همواره درصد بالایی از قبولی کنکور را به خود اختصاص دهند و دانشگاههای مختلف کشور پذیرای دانشجویان بروجردی فراوانی باشد. همین نکته ضرورت تاسیس دانشگاههای دولتی را در بروجرد دو چندان نموده است.

خبر خوش در این زمینه در اسفندماه 1385 در سفر رئیس جمهور، آقای احمدی نژاد به بروجرد داده شد و تاسیس یک دانشگاه دولتی با نام دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی در صدر مصوبات هیات دولت در مورد بروجرد قرار گرفت. در اواخر مهرماه 1386 خبر گشایش دانشکده آیت الله بروجردی به روی خبرگزاریها رفت. نکته مثبت در این خبر خوشقولی رییس جمهور و هیات دولت در تاسیس دانشگاه دولتی در بروجرد بود و بالاخره بعد از سالیان دراز بروجرد نیز صاحب دانشکده ای (و نه دانشگاهی) دولتی شد.

"به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشکده علوم انسانی آیت الله العظمی بروجردی با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری زیر نظر دانشگاه علامه طباطبایی در شهرستان بروجرد تاسیس شد. این دانشکده با توجه به تخصصی بودن دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه علوم انسانی و با توجه به نیازهای منطقه برای راه اندازی دانشگاه، با هدف برآورد نمودن نیازهای آموشی و رشد فرهنگ عمومی و همچنین امکان اعطای فرصت تحصیلی به جوانان این شهرستان زیر نظر دانشگاه علامه طباطبایی راه اندازی شد. این دانشکده در حال حاضر دارای سه گروه آموزشی حقوق، اقتصاد و پژوهشگری اجتماعی است که در سال تحصیلی جدید از طریق تکمیل ظرفیت کنکور نسبت به جذب 30 نفر دانشجوی روزانه در رشته حقوق اقدام کرده است. لازم به ذکر است، این دانشکده هشتمین دانشکده دانشگاه علامه طباطبایی و اولین دانشکده این دانشگاه است که در خارج از تهران راه‌اندازی و تاسیس می‌شود." ایسنا 29/07/1385

هرچند گشایش این دانشکده جای شادمانی و قدردانی دارد اما چند نکته در این خصوص جای تامل دارد:

یک. وجود یک دانشگاه جامع با تشکیلات آموزشی و پژوهشی آن، علاوه بر ایجاد فرصت تحصیل، زمینه اشتغال زایی و تحرک اقتصادی منطقه را فراهم می کند. نمونه بارز آن دانشگاه آزاد بروجرد است که علیرغم تمام کاستی ها، باز هم در شکوفایی و رونق اقتصادی منطقه کم اثر نبوده است. در حالی که یک دانشکده اصولا فاقد چنین تاثیری است و مطمئنا با توجه به کوچک بودن حد و اندازه های یک دانشکده نمی توان تغییری در وضعیت اقتصادی منطقه مشاهده کرد.

دو. یک دانشگاه جامع شامل امکانات پژوهشی، کتابخانه ها، بیمارستان، آزمایشگاهها و خدمات دیگری است که سود آنها مستقیم و غیر مستقیم به مردم منطقه می رسد. ارتباط با صنعت و کشاورزی و کمک به نهادهای دولتی در بهبود خدمات از راه پژوهش، از بارزترین خدمات اجتماعی و فرهنگی یک دانشگاه است که متاسفانه با توجه به تفاوت ماهیتی دانشگاه و دانشکده، چنین فرایندی از یک دانشکده انتظار نمی رود.

سه. دانشگاه علامه طباطبایی چنانچه در خبر نیز آمده در حوزه علوم انسانی فعالیت دارد. هرچند تمامی رشته های تحصیلی به نوبه خود محترمند اما گشایش یک دانشکده و حتی دانشگاه علوم انسانی دردی از دردهای بروجرد و لرستان را دوا نخواهد کرد. با توجه به ظرفیت بالای کشاورزی منطقه سیلاخور و نیز با در نظر گرفتن اینکه بروجرد قطب صنعتی استان به حساب می آید وجود رشته های فنی، مهندسی و کشاورزی در منطقه از اولویت بیشتری برخوردار است که با توجه به ساختار دانشکده آیت الله بروجردی و دانشگاه مادر آن، باید فاتحه توسعه اقتصادی و کشاورزی را در منطقه خواند. همچنین نظر به تراکم بالای جمعیت و وجود کارخانه های داروسازی، رشته های علوم پزشکی نیز می توانند از بالندگی زیادی در منطقه برخوردار باشند حال آنکه در آینده شاهد رشته هایی چون ادبیات، تاریخ، معارف و دیگر رشته های علوم انسانی خواهیم بود.

چهار. دانشگاه آزاد بروجرد بیش از دو دهه است که بویژه در رشته های علوم انسانی تعداد زیادی فارغ التحصیل به منطقه سرازیر کرده است به گونه ای که بازار کار این رشته ها در منطقه مدتهاست اشباع شده و دیپلمه های بیکار بروجردی تبدیل به لیسانسه های بیکار با مدارک علوم انسانی، ادبیات و زبانهای خارجی شده اند. تاسیس یک دانشکده دیگر علوم انسانی آن هم با بودجه دولتی تنها اتلاف بیت المال و افزودن به تعداد دانش آموختگان بیکار منطقه است.

پنج. وجود دانشکده ای کوچک بدون ساختار آموزشی و اداری مستحکم همواره متزلزل خواهد بود بویژه که رشته های آن فاقد جذابیت و پویایی لازم باشند. نمونه آن هم دانشکده پیام نور بروجرد است که تقریبا به زوال و تعطیلی کامل کشیده شد.

به هرحال، هرچند خبر گشایش دانشکده علوم انسانی آیت الله بروجردی، برای مردم فرهنگدوست بروجرد خبری شادی بخش است اما نگاهی دقیق تر به مساله دورنمایی ناخوشایند را ترسیم می کند. قطعا مردم بروجرد از اصرار دو دهه ای خود بر تاسیس یک دانشگاه دولتی چیزی به مراتب بیشتر و بهتر از این را منظور داشته اند. یک دانشگاه ایده آل و یا معمولی دولتی می توانست زمینه تحصیل و آموزش را در تمامی رشته های علوم انسانی، تجربی، پزشکی، کشاورزی و فنی و مهندسی برای جوانان منطقه فراهم کند و اثرات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فراوانی در منطقه داشته باشد. اما به نظر می رسد با تاسیس یک دانشکده کوچک علوم انسانی که تنها به چند کلاس و یک کتابخانه نیاز دارد قضیه دانشگاه دولتی بروجرد "ماستمالی" شده و دولت محترم با این کار کم درد سر، مشکل را از سر خود وا کرده است.
در تابستان امسال بیش از یک میلیون نفر تعطیلات خود را در شهر خوش آب و هوای بروجرد گذراندند.
این مسافران که اغلب از استانهای جنوبی کشور به این شهر آمده بودند برای بهره مندی از طبیعت زیبای آن بیشتر در بوستانها اتراق کردند به طوری که بلوار بهشت و بوستان شهید بهشتی این شهر مملو از مسافران تابستانی بود. شهرستان بروجرد به دلیل برخوردار بودن از جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و مذهبی هر ساله در فصل تابستان پذیرای میهمانان فراوانی از سراسر کشور است.

تپه چغا، سراب آبسرده، کپرگه، ونایی، شیخ میری و سراب سفید از جاذبه‌های گردشگری شهرستان بروجرد است. مسگری، جاجیم بافی، درودگری، نمد مالی و گیوه‌دوزی نیز از جمله صنایع دستی این شهرستان به شمار می‌روند. به گفته مسوول اداره میراث فرهنگی و گردشگری بروجرد: در میان آثار تاریخی، مسجد امام خمینی(ره)، امامزاده جعفر(ع)، امامزاده قاسم(ع)، خانه فرهنگ، زواریجان و مقبره شیخ، بیشتر از بقیه مورد توجه مسافران تابستانی قرار گرفت. "حجت‌الله یارمحمدی" افزود: با وجود اینکه آثار تاریخی ارزشمند این شهرستان در زلزله اخیر دچار آسیبهای جدی شد لیکن استقبال مسافران برای بازدید از این اماکن بسیار خوب بود. وی اشاره کرد: امسال دو مهمانخانه، سه مهمانپذیر و پنج دفتر خدمات مسافرتی به مهمانان تابستانی بروجرد خدمات ویژه ارایه دادند. یارمحمدی اضافه کرد: همچنین ‪ ۱۰‬واحد غذاخوری بین راهی این شهرستان در مدت یاد شده توسط ماموران این اداره به صورت مستمر مورد نظارت و بازرسی قرار گرفتند تا خدمات مطلوبی را به مسافران و گردشگران ارایه دهند.

شهردار بروجرد در این خصوص گفت: تابستان امسال روزانه حدود دو هزار مسافر از سراسر کشور از جمله خوزستان برای گذراندن تعطیلات تابستانی خود به بروجرد سفر کرده و از طبیعت زیبای این شهر بهره‌مند شدند. "حمیدرضا صارمی" افزود: در راستای خدمت رسانی به مسافران و گردشگران بیش از ‪ ۶۰‬بوستان این شهر قبل از شروع تعطیلات تابستانی به امکاناتی نظیر سرویسهای بهداشتی، نور، فضای سبز مناسب و آب مجهز شدند. وی خاطر نشان کرد: شهرداری نیز برای معرفی هر چه بیشتر جاذبه‌ها و قابلیتهای این شهر و ارایه خدمات بهتر به مسافران اقدام به توزیع بیش از پنج هزار بروشور و نقشه راهنمای گردشگری میان مسافران کرد.

بیش از ‪ ۲۰۰‬اثر تاریخی در شهرستان بروجرد وجود دارد که از این تعداد حدود ‪ ۹۶‬اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظرات 3 + ارسال نظر
میثم یکشنبه 21 مرداد‌ماه سال 1386 ساعت 02:22 ب.ظ

جالبه

حجت صارمی سه‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 02:57 ق.ظ

آخرین پیام خبرنگار شهید محمود صارمی:
1377مزار شریف سقوط کرد ! هفدهم مرداد ماه سال
اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می شوند به من بگویید که چه وظیفه ای ... " و آری این آخرین سروده و مکالمه شهید صارمی با ایرنا در تهران بود و به حق وظیفه خود را کامل ادا کرد ...

( ابراز همدردی وهمدلی کلمه ای بیش نیست مگر اینکه خود این درد مصیبت را تجربه کرده باشید)
صارمی مثل من وتو زندگی را با تمام وجود دوست داشت وهمواره در تلاش بود تاهر لحظه اش را به بهترین شکل بگذراند.
اما........
اینک دنیای رسانه امروز فارغ از رنگها -نژاد وادیان ها- زدوبند ها- تبعیض وبی عدالتی-منصب -زور وظلم تجاوز- تهدیدها- جنگ خونریزی-مرگ زندان- فقرو گرسنگی- نابرابری- سانسور- توقیف- دیکتاتوری -قصور-وجهل ونادانی- چاپلوسی-نیرنگ- بلای خانمانسوز اعتیاد -فساد های اداری مالی وجنسی وغیره ...می باشد.

.پس بیاید همه باهم برای صلح ودوستی و رعایت حق حقوق وشهروندی با حفظ کرامت انسانی وزندگی بهتر همگان دعا کنیم .
حقیقتا خبرنگاران گزارشگران و اصحاب رسانه که بطور مداوم درسخت ترین شرایط وبحران ها همواره درپی کشف واقعیت هستند ونیز گاها در سراسر جهان اسباب نارضایتی گروهی را فراهم می آورند. خبرنگاران وگزارشگران مشکلات وموفقیت های همه را منعکس می کنند ولی کسی درد ورنج آنان را عنوان نمی کند.اینجانب در حد بضاعت ناچیزم اگر لایق باشم بعنوان یک علاقه مند و همدل و دردمند

.همگام با اصحاب رسانه ومطبوعات یار ویاور بازماندگان و قربانیان وآسیب دیده گان راه عدالت وآزادی خواهم بود
صارمی ...
نه دیپلمات بود.؟ ونه تاجر؟ فقط وفقط یک خبرنگارایرانی ومتعهدووظیفه شناس بود.او درطی بیش از دوسال حضورش در افغانستان بارها فریاد مظلومیت مردم دردمند وستمدیده آن دیار مصیبت زده را به گوش جهانیان رساند و خبرسقوط مزارشریف راباخون خود مخابره کرد وخود خبر شد
..همه خوب میدانیم که صارمی غریب ومظلوم نه اولین ونه آخرین شهید عرصه اطلاع رسانی نخواهدبود...
آری ایثار وشجاعت راهرکسی ندارد باید لایقش باشی تا تورا بستایند...
صارمی را مجامع جهانی وکنوانسیونهای بین المللی. خبرنگاران .آزاداندیشان.... دوست ودشمن ستودنش
...حال ما چه کرده ایم.... وچه کنیم تارسالت حرفه ای ورشادت صداقت او برای نسلهای بعد به ماندگار بماند..

آری .....خون بهای صارمی ها.....17مرداد روز خبرنگاراین
میراث باافتخار حرفه خطیر خبرنگاران وروزنامه نگاران وگزارشگران (سایر رسانه ها) هفده مردادماه روز خبر نگار برهمگان مبارک باد.
گرامی بادیاد و نام وخاطره تمامی کسانیکه در راه انجام رسالت حرفه ای شان وآگاهی بخشی به جامعه بشری در سراسرعالم گیتی دچار آسیب مصیبت ویا صدماتی گردیده ویا جان باختند .

حجت صارمی

ناشناس پنج‌شنبه 8 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 06:08 ب.ظ

به بروجرد پاریس کوچولو می گویند ولی بیشتر شبیه یه شهر پادگانی خیلی خشکه که دست بسیجی هاست.از دیدن تا قصه گفتن خیلی فاصله هست

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد